בלוג

שאלה קטנטנה, מה מספרת לנו המילה הודו? רוחניות ?תרבות עתיקה ועשירה? אנשים ידידותיים? ססגוניות? ריחות? שופינג? כל אלו וודאי עולים לכולנו במחשבה, אך אני רוצה קצת לשתף על האוכל הפיקנטי ,החריף מאוד ???.. הטעים, הבריא, ושלכל תבלין וכל מרכיב יש את המשמעות הישירה ולעיתים גם עקיפה .... המפגש עם האוכל ההודי, מגרה את החושים ומאתגר עוד לפני שנטעם את המנה או מה רואות ומתפעלות העיניים היפות שלנו, כל ביקור שלי בהודו אני שמחה לחקור לעומק ולהכיר את המטבח ההודי, הנה תת יבשת מפוארת המדינה השביעית בגודלה בעולם בשטחה, והשנייה בגודל אוכלוסייתה. המטבח ההודי נחשב לאחת מיצירות המופת שלקולינריה היצירתית, העתיקה והמפוארת בעולם, עם הפזאל המורכב והעשיר של הודו, החקלאות שמאפיינת כל אזור בה האקלים, והתוצרת המקומית, הדתות השונות, כמו גם המיתולוגיה, האמונה האדוקה באלים ובדתות שונות יצרו פסיפס אדיר ועשיר. יש הבדל, פערים, ואפיונים ייחודיים לתרבות האוכל בין האזורים השונים בהודו, האוכל בצפון לו דומה לסגנון הבישול בדרום וכן גם באזורים נוספים ישנם טעמים ייחודיים לאופי המקום וגם נאמנות לדת השולטת באותו איזור, למשל המוסלמים אוכלים בשר ובהרבה ערים ששם ההינדים שולטים במצב רוב נמצא ערים שהן נאמנות למטבח הצימחוני בלבד. קיים גם פער של טעמים ומסורות אכילה בין ההינדים ובין חיכם ומנהגיהם של המוסלמים ועוד דתות בניגוד לדעה הרווחת, לא כל ההינדים צמחונים. וחלקם נהנים מבשר כבש ,ועופות. ועל המזונות בעולם האירוודה ניתן לספר רבות …😍 הודו כמו תמיד מאתגרת את כל החושים 🙏